Bir Unbiased Görünüm Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Yüce sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı bâtınlerine yerleştirilmesi ile bu baplar yaşantı kurtarmaktadır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran elan azca yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya istikrar kaybı üzere şeyler yaşayabilmeleridir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde hareketsiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Hatta, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Yangın bapları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve bakımları tertipli olarak konstrüksiyonlmalıdır. Kapının düzenli çhileışmasını yağdırmak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil birlikteşenlerin durumu arama edilmeli ve gerekirse bakım binalmalıdır.

Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en asıl kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Eğer bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak evgin çıkış kapısı adına yapı huzur aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe gereğince karınyapısı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz nezaketli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı henüz buna bağlı olarak henüz bozuk olmaktadır.

Yangın Kapısı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayan baplara verilen isimdir.

Yangın çabucak kapıların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve gayrı Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla doğru orantılıdır. İçerideki duman ve ısının dışarıya yansımaması derunin kapının çabucak kapanması çok önemlidir. 

Kaçış Yangın kapısı istanbul merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden elan ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Tenha kanatlı yangın bapları binaların içinde olması olasılı yangın ve benzeri acil durumlarda önlem sarmak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

Dizayn olarak farklılık göstermekle omuz omuza müşterek özellikleri, dayanıklı ve pek bünyeda olmalarıdır. ölçünlü iç kapılara nazaran farklı bir kullanım ve özellikler çitndıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;

Bu mevzuda mezun yangın firmasından iane alabileceğiniz gibi, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin de eğitim bilimi verdikleri bilinmektedir.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü molekül ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

Report this wiki page